Haaksbergen

Nieuws

05-2-2018: Verhuisbericht Buurtzorg Haaksbergen team 1 
De voormalige bibliotheek van Haaksbergen is verbouwd tot een Gezondheidscentrum. Team 1 is vanaf per 5 februari 2018 gevestigd op deze locatie. De adresgegvens van het nieuwe kantoor zijn: De Bouwmeester nr 8, 7481 LP Haaksbergen. 

20-6-2017: Opening Buurtzorghuis/hospcie Haaksbergen 
In het buitengebied van Haaksbergen, gelegen op erve Kleinsman, is geopend het buurtzorghuis hospice. Het Buurtzorghuis Haaksbergen is een hospice waar u de laatste fase van u leven kunt doorbrengen. Mocht u belangstelling hebben voor verblijf in het buurtzorghuis dan kunt u altijd contact opnemen.  Het is mogelijk een afspraak te maken voor een orienterend bezoek.

26-2-2015: Cursus Mantelzorgen
Buurtzorg Haaksbergen gaat in het najaar of voorjaar 2015 weer een cursus Mantelzorgen geven. We zijn aan het kijken of we meer kunnen samenwerken met bijv. de Noaberpoort. Meer informatie volgt nog.

01-11-2014: Nieuw Buurtzorg team geboren en verhuizing!
Buurtzorg team 4 is geboren. Dit houdt in dat er vanaf vandaag 4 buurtzorgteams in Haaksbergen actief zijn. Team 2 en 3 verhuizen per 1 november naar een andere locatie, namelijk de Bevertstraat. Op de website staan de actuele telefoonnummers van de teams en de adressen benoemd.

Buurtzorg team 1 werkt samen met de huisartsen van de locatie de Esch en de Schuberstraat

Buurtzorg team 2 werkt samen met de huisartsen van het Doktershuis (Kleever/Heeres en v/d Lugt en van Kempen)

Buurtzorg team 3 werkt samen met huisarts van Grafhorst

Buurtzorg team PG geeft ondersteuning aan mensen met dementie, geheugenproblemen en hun naasten

04-12-2012: Artikel in Haaksbergse Koerier

Tien geslaagden bij Buurtzorg
HAAKSBERGEN- Buurtzorg Haaksbergen heeft de eerste cursus ''Mantelzorgen'' met succes afgesloten. Er waren tien cursisten. Ze gaven aan dankzij de cursus beter op de hoogte te zijn van onder meer de dagelijkse verzorging, tiltechnieken, voeding, bedrustgevaren en het inschakelen van hulpverlendende instanties. De vraag naar mantelzorgers gaat volgens Buurtzorg Haaksbergen de komende jaren toenemen. In het kader van preventie (overbelasting van de mantelzorger voorkomen) hebben wij de cursus Mantelzorgen opgezet. Bij voldoende belangstelling zullen we komend jaar weer met een groep gaan beginnen, meldt Buurtzorg Haaksbergen. Info; tel. 06-20055153.